پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه موضوع مورد بحث ما در این مطلب است. کشور ترکیه این روزها محبوبیت بسیاری برای دانشجویان و داوطلبان دارد که در آن پذیرش بگیرند؛ اما همیشه یکی از سوال هایی که در رابطه پذیرش در دانشگاه های ترکیه پرسیده می شود، آزمون ورودی است. اگرچه بسیاری از دانشگاه های این کشور آزمون ورودی دارد؛ اما بدون آزمون نیز می توان از بهترین دانشگاه های ترکیه پذیرش گرفت. در ادامه این مطلب همراه ما باشید، به معرفی معرفی دانشگاه های بدون کنکور استانبول و همچنین لیست دانشگاه های بدون کنکور ترکیه را به همراه شهریه دانشگاه های بدون آزمون ترکیه به شما معرفی کنیم. شاید گرفتن پذیرش از دانشگاه های ترکیه بدون آزمون ورودی برای بسیاری از افراد یک رویا باشد؛ اما این موضوع راه و روش خودش را دارد که ما در یوس لند شما را برای آن راهنمایی خواهیم کرد.
لیست دانشگاه های بدون کنکور ترکیه
پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه
شاید در ابتدا تصور کنید منظور از لیست دانشگاه های بدون کنکور که به پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه می پردازند، یک سری دانشگاه های خاص و یا بی کیفیت می باشد؛ اما این طور نیست و شما می توانید با یک سری روش های خاص از انواع دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه بدون آزمون پذیرش گرفته و اپلای کنید. پس برای لیست دانشگاه های بدون کنکور ترکیه می توان نام تمامی دانشگاه های ترکیه را آورد که ما در ادامه برخی از رایج ترین آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد.
پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه | |
دانشگاه صبانچی | دانشگاه چوگورا |
دانشگاه حاجت تپه | دانشگاه قاضی |
دانشگاه فنی خاورمیانه | دانشگاه فنی استانبول |
دانشگاه کوچ | دانشگاه اژه |
دانشگاه بغازیچی | دانشگاه فنی یلدیز |
دانشگاه آنکارا | دانشگاه آکدنیز |
دانشگاه جانکایا | دانشگاه بیلگی استانبول |
دانشگاه باهچه شهیر | دانشگاه ساکاریا |
دانشگاه آیدین استانبول | دانشگاه سلجوق |
دانشگاه فنی ازمیر | دانشگاه یدی تپه |
برای معرفی دانشگاه های بدون کنکور استانبول و همچنین دیگر دانشگاه های بدون کنکور ترکیه در شهرهای دیگر می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید تا اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهیم.
برای اطلاع از دانشگاه های اسکی شهیر ترکیه کلیک کنید.
شهریه برای پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه
شاید این سوال برای شما پیش بیاد که شهریه برای پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه چقدر است. پاسخ این سوال بستگی به این دارد که شما کدام دانشگاه را انتخاب کرده باشید. طبیعی است که شهریه دانشگاه های بدون آزمون ترکیه اگر از نوع دولتی باشند کمتر از شهریه دانشگاه های بدون آزمون ترکیه از نوع خصوصی خواهد بود.
متوسط هزینه های سالانه دانشگاه های دولتی 200 تا 1000 دلار است (میانگین 1000 تا 5000 دلار برای بخش هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی) و هزینه سالانه دانشگاه های خصوصی به طور متوسط 3000 تا 30000 دلار است.
مدارک لازم برای تحصیل در دانشگاه های بدون کنکور ترکیه
در این قسمت همراه ما باشید تا مدارک لازم برای پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه را بررسی کنیم.
- دیپلم دبیرستان اصل و ترجمه معتبر ترکی.
- کارنامه دبیرستان و ترجمه معتبر ترکی.
- کپی پاسپورت و ترجمه معتبر ترکی.
- گواهی معادل (از اداره آموزش ملی در ترکیه یا سفارت ترکیه در کشور آنها اخذ شود).
- عکس پاسپورت.
مدارک مقطع کارشناسی برای پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه
دانشجویان خارجی که مایل به ادامه تحصیلات تکمیلی/فوق لیسانس خود در ترکیه هستند باید مستقیماً به دانشگاه ها مراجعه کنند.
داوطلبان بین المللی که در حال حاضر در مقطع دبیرستان تحصیل می کنند یا قبلاً مدرک متوسط / A-levels یا گواهی دبیرستان با 12 سال تحصیلات معادل اعتبار ترکی را کسب کرده اند، می توانند برای برنامه های کارشناسی در ترکیه درخواست دهند. دانشگاه های ترکیه امتحانات دانشجویان خارجی را با شرایط خاص خود سازماندهی می کنند. بنابراین، ضروری است که دانشجویان آینده نگر باید به طور جداگانه برای هر دانشگاه درخواست دهند.
مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر می شود:
- فرم درخواست دانشجوی بین المللی به صورت آنلاین به همراه یک نسخه چاپی
- مدرک دیپلم یا مدرک متوسطه
- رونوشت رسمی و تمام برگه های علامت قبلی اعم از اصل و فتوکپی تایید شده
- گواهینامه مهارت زبان (تافل، آیلتس و غیره یا آزمون دانشگاهی).
- یک مقاله کوتاه ساده در مورد علاقه شما به تحصیل در ترکیه، چرا می خواهید در این دانشگاه خاص شرکت کنید و چه دوره تحصیلی را می خواهید برای رسیدن به شغل مورد نظر خود دنبال کنید.
- هزینه درخواست (هزینه هر برنامه بین 35 تا 100 دلار است. این هزینه برای پردازش درخواست شما پرداخت می شود و غیر قابل استرداد است.
- شواهد مالی
مدرک لیسانس: مدرک متوسطه باید ترجمه و تایید شده با ریز نمرات باشد / کپی پاسپورت و عکس های رنگی رنگی نیز همراه باشد / مدرک زبان ترکی یا انگلیسی مانند تافل یا تومر ارائه شود / در صورت وجود مدرک اضافی. ایرادی بر وجود آن نیست.
مدارک مقطع کارشناسی ارشد برای پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه
دانشجویان خارجی که مایل به ادامه تحصیلات تکمیلی/فوق لیسانس خود در ترکیه هستند باید مستقیماً به دانشگاه ها مراجعه کنند.
مدرک تحصیلات تکمیلی یا مدرک کارشناسی ارشد معمولاً دو سال طول می کشد تا با 120 ساعت اعتبار تکمیل شود، اگرچه این دوره بسته به موسسه می تواند متفاوت باشد.
برخی از دپارتمانها ممکن است از دانشجو بخواهند قبل از پذیرش در دورههای تحصیلات تکمیلی، برای مصاحبه شخصی حاضر شود.
یک تبعه خارجی که برای برنامه کارشناسی ارشد در ترکیه درخواست می کند باید ویزای دانشجویی و پاسپورت معتبر داشته باشد.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن پذیرش در این مقطع شامل موارد زیر می شود:
- فرم درخواست
- مدرک یا مدرک لیسانس یا فوق لیسانس همراه با فتوکپی و ترجمه انگلیسی
- بیانیه هدف
- یک رزومه (به روز شده)
- عکس
- حداقل دو معرفی نامه از اساتید و کارفرمایان
- همه رونوشت های قبلی با کپی های تایید شده
- اثبات بودجه کافی برای حمایت از تحصیل شما
فوق لیسانس: گواهی فارغ التحصیلی به همراه ریز نمرات/کپی پاسپورت/عکس های شخصی/گواهی زبان/رزومه/هدف تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد/ همچنین باید دقت شود که کلیه مقالات توسط سردفتر ترجمه و تایید شده باشد.
بهترین دانشگاه های بدون کنکور ترکیه
مدارک مقطع دکتری برای تحصیل در دانشگاه های بدون کنکور ترکیه
سیستم آموزشی ترکیه از روند بولونیا پیروی می کند. بنابراین، برنامه های دکترا در ترکیه مشابه سایر برنامه های دکتری اروپایی است. دوره های کلی، سمینارها و امتحانات برای آزمون دکتری در مجموع به 240 واحد ECTS منجر می شود. ممکن است اجزایی در برنامه شما برای تکمیل یک برنامه دکتری معتبر آموزش داده شود. کمیته های نظارت عملکرد و پایان نامه دانشجو را ارزیابی خواهند کرد. استاد راهنمای پایان نامه یکی از اعضای این کمیته ها می باشد. استاد راهنما اساساً یک مدرس دانشگاهی است که در زمینه تحقیقاتی انتخابی شما متخصص است. استاد راهنما در سال اول دکتری منصوب خواهد شد.
دانشجویان می توانند با شهریه مقرون به صرفه در برنامه دکتری ثبت نام کنند. در اکثر موسسات، حدود 500-800 یورو در سال برای دانشجویان بین المللی است. همچنین بسیاری از بورسیه های تحصیلی با بودجه کامل برای پیگیری برنامه دکترا در ترکیه وجود دارد. با این حال، منابع مالی محدودی برای دانشجویان بین المللی در دسترس است. شهریه دوره های دکترا در دانشگاه های خصوصی نسبتا بالاست. به طور کلی حدود 5، 3000-18000 یورو در سال است. با این حال، گزینه های مالی زیادی در این موسسات خصوصی وجود دارد.
دکتری: پاسپورت معتبر / گواهی زبان انگلیسی یا ترکی / عکس شخصی اخیر / گواهی کارشناسی ارشد با ریز نمرات / گواهی لیسانس.
برای آشنایی با شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه با ما در یوس لند همراه باشید.
معیار پذیرش در دانشگاه های بدون کنکور ترکیه
هر دانشگاه ترکیه معیارهای پذیرش خود را دارد و دانشجویان بین المللی که می خواهند در مقطع کارشناسی پذیرش بگیرند باید مستقیماً به دفتر امور دانشجویی دانشگاه مربوطه مراجعه کنند. هنگامی که دانشجو مدارک لازم را ارائه می کند، هیئت های علمی مربوطه وضعیت درخواست هر دانشجو را ارزیابی می کنند. مصاحبه های بعدی نیز در صورت لزوم با فرد متقاضی انجام می شود. با پذیرش، متقاضی حق تحصیل در دانشگاه انتخابی را پیدا می کند و سپس برای ترم آینده ثبت نام خواهد کرد.
برای آشنایی با دانشگاه مارمارا استانبول کلیک کنید.
شرایط ثبت نام در دانشگاه های دولتی ترکیه به صورت بدون آزمون چیست؟
به استثنای بورسیه هایی که معمولاً توسط دانشگاه های دولتی ارائه می شود، دو روش برای درخواست آنها وجود دارد:
این روش به معدل گواهینامه متوسطه بستگی دارد، زیرا برای نظام افتراقی بین دانش آموزان لازم است و البته کسانی که معدل بالاتری دارند، صندلی های موجود را می گیرند.
به طور کلی شرایط پذیرش در دانشگاه های دولتی سخت تر از پذیرش در دانشگاه های خصوصی است. بنابراین می بینیم که امروزه بیشترین گرایش دانشجویان به سمت دانشگاه های خصوصی است.
شرایط پذیرش در دانشگاه های خصوصی ترکیه به صورت بدون آزمون چیست؟
ثبت نام در این دانشگاه ها بسیار آسان است زیرا فقط نیاز به دیپلم دبیرستان دارد و نیازی به آزمون ورودی دیگری ندارد. اینکه این دانشگاه ها نیازی به حضور کنکور ندارند به این معنی نیست که در سطح علمی که ارائه می دهند خوب نیستند، بلکه به هیچ وجه از دانشگاه های دولتی چیزی کم نخواهند داشت.
معرفی دانشگاه های بدون کنکور استانبول
ثبت نام در دانشگاه های ترکیه از طریق برنامه های الکترونیکی چگونه است؟
یکی از روش های دیگری که می توانید در بهترین دانشگاه های بدون کنکور ترکیه ثبت نام کنید، اقدام از طریق وبسایت های دانشگاهی است.
امکان ثبت نام در دانشگاه های ترکیه از طریق وب سایت ها وجود دارد، با کپی کردن کلیه مقالات و قرار دادن آنها در یک فایل پی دی اف و آپلود در سایت دانشگاه می توانید این کار را انجام دهید. سپس باید مدتی منتظر بماند تا نامه پذیرش یا رد را دریافت نمایید. در صورت قبولی تاریخ مصاحبه شخصی تعیین می شود.
برای آشنایی با شرایط تخصص پزشکی در ترکیه با ما در یوس لند همراه باشید.
تقویم دانشگاهی در مراکز بدون کنکور ترکیه
سال تحصیلی در ترکیه شامل 2 ترم است که از سپتامبر تا ژوئن ادامه دارد. ترم اول تحصیلی از اکتبر تا ژانویه و ترم دوم از فوریه تا جولای ادامه دارد. یک تعطیلات دو هفته ای بین این ترم ها داده می شود، تعطیلات تابستانی بین جولای و اکتبر است. مهلت درخواست در موسسات مختلف متفاوت است. دانشگاه ها معمولاً جلسه خود را در ماه اکتبر آغاز می کنند. بسیاری از دانشگاه ها بسته به صلاحیت های متقاضی تحصیل در خارج از کشور، پذیرش را بر اساس اولویت انجام می دهند. برخی از رشتههای تحصیلی در برخی از دانشگاهها بهصورت دورهای درخواست پذیرش میکنند، اما معتبرترین موسسات به صورت رقابتی پذیرش میکنند. وب سایت هر دانشگاه جزئیات پذیرش آینده را ارائه می دهد.
برای اطلاعات بیشتر از دانشگاه آنکارا ترکیه کلیک کنید.
درخواست ویزای دانشجویی در دانشگاه های بدون کنکور ترکیه
اکثر دانشجویان بین المللی در صورت رفتن به دانشگاهی در ترکیه باید برای ویزای دانشجویی اقدام کنند. فرآیند دریافت ویزا بسیار ساده و سرراست است.
شما باید بعداً یک کپی از پذیرش دانشگاه خود و یک فرم درخواست ویزا پر شده را به سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود ببرید. ویزا حدود 8 هفته پس از درخواست صادر می شود، بنابراین فراموش نکنید که از قبل درخواست دهید.
توجه داشته باشید که اتباع 15 کشور تنها با کارت ملی خود اجازه ورود به ترکیه را دارند. بررسی کنید که آیا کشور شما در بین آنها قرار دارد یا خیر و جزئیات بیشتر در مورد ویزای ترکیه را بخوانید.
پذیرش دانشجو بدون ازمون ترکیه
دلیل محبوبیت دانشگاه های بدون کنکور ترکیه
همانطور که می دانید در حالت عادی برای ورود به دانشگاه های ترکیه باید در یکی از آزمون های بین المللی این کشور که بیشتر آزمون یوس می باشد شرکت کنید. البته شرط ورود به دانشگاه ها تنها به شرکت در آزمون خلاصه نشده و نیاز است افراد یک سری امتیازات دیگر نیز داشته باشند تا به آن ها اجازه ورود داده شود.
علاوه بر این زبان آزمون ها نیز ترکی و انگلیسی است یعنی داوطلبان باید به این دو زبان نیز تسلط خوبی داشته باشند تا بتوانند سوال ها را پاسخ دهند.
اکثر افرادی که در این آزمون ها شرکت می کنند، از قبل حداقل در یک دوره آموزشی نیز ثبت نام می کنند تا بتوانند به امتیاز لازم دست پیدا کنند. این دوره ها در داخل و خارج از کشور برگزار می شود و بسیار پر هزینه است یعنی دانشجو باید برای ثبت نام در این دوره ها نیز هزینه های قابل توجهی را بپردازد.
با این اوصاف کاملاً مشخص است که ورود به دانشگاه های ترکیه به صورت بدون آزمون می تواند بسیار کم هزینه تر و کم دردسرتر باشد. به همین دلیل بسیاری به دنبال کسب پذیرش به صورت بدون آزمون هستند.
برای اطلاعات بیشتر از دانشگاه پزشکی استانبول بدون کنکور کلیک کنید.
چرا باید در ترکیه تحصیل کنیم؟
ترکیه از نظر جغرافیایی و استراتژیک یکی از مهم ترین کشورهای جهان است. ترکیه که به عنوان پل طبیعی بین قارههای آسیا و اروپا عمل میکند، کشوری است که در خاک خود میزبان تمدنهای مختلف بوده و تمدنهای شرقی و غربی را در هم آمیخته و آن را به یک مرکز تبادل فرهنگی تبدیل کرده است.
ترکیه دارای موقعیت منحصر به فردی در جهان است، جایی که دارای چهار فصل است و از سه طرف توسط دریاها احاطه شده است، در آب و هوای میانی با اروپا در غرب، بالکان و قفقاز در شمال، خاورمیانه در شرق. و آفریقا در جنوب. علاوه بر زیبایی های طبیعی، تقریباً هر شهر ترکیه دارای میراث فرهنگی کافی برای یک کشور است.
در حالی که زندگی در ترکیه ارزانتر از تمام کشورهای اروپایی است، اما از نظر استانداردهای زندگی می توان نمره قابل قبول تری نسبت به کشور های آسیایی به آن داد.
دانشگاه های ترکیه که دارای 209 دانشگاه و بیش از 60 هزار برنامه می باشند، دارای آموزش با کیفیتی هستند که در آن پیشرفت های تکنولوژیکی به دقت دنبال می شود. ترکیه دومین کشور جهان با نرخ ثبت نام آموزش عالی 94.2 درصد از نظر دسترسی به آموزش عالی است. ترکیه، که در منطقه آموزش عالی اروپا گنجانده شده است، فرآیند بولونیا را به خوبی اجرا می کند. کارت امتیازی بولونیا 5 از 5 است به عبارتی مدرک تحصیلی شما از یکی از دانشگاه های ترکیه در تمام کشورهای اروپایی به رسمیت شناخته می شود! علاوه بر این، ترکیه یکی از موفق ترین کشورهای شرکت کننده در مبادله در محدوده Erasmus+ است. علاوه بر اراسموس، برنامه های مبادله ای زیادی مانند مولانا و فارابی وجود دارد که از تحرک دانشجویان و هیات علمی در ترکیه حمایت می کند.
از جمله مزایای تحصیل در ترکیه می توان به مواردی اعم از راحت تر شدن مهاجرت به اروپا، تحصیل در مراجع با سطح کیفی بالا، دریافت مدرک معتبر در بسیاری از کشور ها دنیا و … اشاره کرد.
برای دانلود PDF مطلب کلیک کنید.
خلاصه مطلب
ما در این مطلب سعی کردیم به بررسی لیست دانشگاه های بدون کنکور ترکیه بپردازیم و شرایط و مدارک مورد نیاز برای ورود به این دانشگاه ها را بررسی کردیم. از آنجایی که بسیاری از داوطلبان کنکور از لیست دانشگاه های بدون کنکور ترکیه اطلاعات کافی ندارد و یا باورهای غلطی در رابطه با بهترین دانشگاه های بدون کنکور ترکیه وجود دارد، ما این موضوع را برای بررسی و مطالعه انتخاب کردیم. در صورتی که پس از مطالعه این مطلب نیاز به اطلاعات بیشتری در رابطه با معرفی دانشگاه های بدون کنکور استانبول و یا شهریه دانشگاه های بدون آزمون ترکیه داشتید، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.