دانشگاه های ترکیه

ثبت نام دانشگاه های ترکیه 2023

ثبت نام در دانشگاه های ترکیه

تحصیل و ثبت نام دانشگاه های ترکیه ، دانشجویان بسیاری را به سمت این کشور می کشاند زیرا دانشگاه های آن دارای امکانات مدرن هستند و آموزش بر اساس تکنولوژی‌ های بسیار پیشرفته انجام می‌گیرد و این آموزش ها از استانداردهای بین‌ المللی پیروی می کنند.

علاوه بر این هزینه تحصیل در این کشور در مقایسه با کشورهای اروپایی بسیار کمتر است و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های آن مدرک بین المللی دریافت می‌کنند. همچنین ورود آسان به این دانشگاه‌ ها و هزینه‌ های اندک زندگی دانشجویی بر محبوبیت پذیرش در دانشگاه های ترکیه افزوده است. بنابراین در این مقاله ثبت نام دانشگاه های ترکیه را به همراه راهنمای جامع و کامل آن مورد بررسی قرار می دهیم.

ثبت نام دانشگاه های ترکیه

ثبت نام دانشگاه های ترکیه

شرایط لازم برای اپلای و تحصیل در دانشگاه های ترکیه

ثبت نام دانشگاه های ترکیه دو بار در سال انجام می شود و اولین شرط لازم و ضروری برای قبولی در دانشگاه های این کشور انتخاب دانشگاه و شرکت در آزمون ورودی آن و کسب حد نصاب نمره می باشد. همچنین تاریخ برگزاری آزمون هر دانشگاه توسط همان دانشگاه معین میشود.

علاوه بر این مدرک معتبر زبان هم در برخی از دانشگاه ها اجباری است زیرا زبانی که در دانشگاه های کشور ترکیه مورد تدریس قرار میگیرد معمولا ترکی و انگلیسی است. اما گاهی در بعضی از این دانشگاه‌ها آلمانی و فرانسوی هم تدریس می‌شود.

 

برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد تجربه تحصیل در ترکیه کلیک کنید.

 

پذیرش در دانشگاه های ترکیه

مدارک لازم برای اپلای دانشگاه های ترکیه و تحصیل در این کشور

مدارک لازم و ضروری برای پذیرش و تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه به شرح زیر هستند:

  • مدرک قبولی در آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر مدرک ترجمه شده دیپلم دبیرستان (برای مقطع کارشناسی)
  • مدرک ترجمه شده پیش دانشگاهی (برای مقطع کارشناسی)
  • ریز نمرات دبیرستان (برای مقطع کارشناسی و محاسبه معدل تا رسیدن به حد نصاب)
  • ترجمه مدرک زبان انگلیسی آیلتس، تافل، تومر یا دیپلم زبان ترکی برای دانشگاه های ترک زبان (در صورت لزوم)
  • رسید پرداخت هزینه های پذیرش
  • فرم درخواست پذیرش از دانشگاه
  • ترجمه رزومه تحصیلی، پژوهشی یا شغلی مرتبط (برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری)
  • ترجمه ریز نمرات مدرک تحصیلی کارشناسی (برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری)
  • مدارک خواسته شده در سایت دانشگاه
  • معرفی و توصیه نامه دو استاد (برای مقطع دکتری)

آغاز ثبت نام کلاس های آمادگی آزمون یوس ۲۰۲۳

مدارک لازم برای دریافت کردن ویزای تحصیلی برای دانشگاه های ترکیه

چنانچه متقاضی تحصیل در ترکیه مورد قبول یکی از دانشگاه های این کشور قرار گیرد می بایست با ارائه مدارک زیر به سفارت ترکیه ویزای تحصیلی دریافت کند.

  • گواهی تمکن مالی متقاضی
  • اصل و کپی پاسپورت معتبر با اعتبار لازم
  • رسید پرداخت هزینه های ویزا
  • گواهی سوء پیشینه
  • گواهی سلامت
  • عکس پرسنلی سه در چهار
  • بیمه درمانی
  • نامه پذیرش از دانشگاه

زمان ثبت نام در دانشگاه های ترکیه

 

برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد مهاجرت تحصیلی به ترکیه کلیک کنید.

هر سوالی درباره تحصیل در خارج از کشور داری بپرس! پزشکی و دندان پزشکی بدون آزمون و ....


     

    زمان ثبت نام دانشگاه های ترکیه

    سوالی که ذهن بسیاری از متقاضیان ثبت نام در دانشگاه های ترکیه ۲۰۲۳ را به خود در گیر می کند، زمان ثبت نام در دانشگاه های این کشور است که در این خصوص با توجه به دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه، مقطع و رشته های تحصیلی ارائه شده، قوانین پذیرش متفاوت، تعداد ترم های قابل ارائه در طول سال، ثبت نام و پذیرش دانشجویان بومی و بین المللی و غیره نمی توان به طور دقیق زمان ثبت نام هر دانشگاه را مشخص کرد.

    البته نکته قابل توجه اینکه دانشجویان ایرانی با توجه به روابط احسن کشورهای ایران و ترکیه نیاز به اخذ ویزای تحصیلی ندارند و فقط می بایست نامه پذیرش دانشگاه مورد نظر خود را دریافت کنند و در آزمون ورودی آن دانشگاه نمره قبولی کسب نمایند.

    یادآور میشویم برای دریافت مدرک زبان و قبولی در آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه لازم است پیش از ثبت نام، برنامه ریزی کرده و خود را آماده کنید تا در تاریخی که هر دانشگاه برای ثبت نام یا برگزاری آزمون خود اعلام میکند به سرعت و بدون اتلاف وقت اقدام نمایید.

    البته بسیاری از دانشگاه های کشور ترکیه دو ترم بهار و پاییز و بعضی از آن ها یک ترم اضافه در تابستان دارند و به طور کلی می توان گفت زمان فعالیت تحصیلی دانشگاه های ترکیه از ماه سپتامبر تا جون ادامه پیدا می کند بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات اخذ پذیرش تحصیلی، زمان ثبت نام دانشگاه های ترکیه و پایان مهلت ارسال مدارک و پرونده تحصیلی، حتماً به وب سایت دانشگاه مورد نظر خود سر بزنید و اطلاعات به روز رسانی شده سال تحصیلی جاری را دریافت کنید.

    تقویم تحصیلی موسسه های آموزشی و دانشگاه های کشور ترکیه متفاوت از یکدیگر هستند. البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که مرحله پذیرش تحصیلی با ثبت نام حضوری و یا آنلاین در دانشگاه و پرداخت شهریه فرق می کند و تاریخ های متفاوتی دارد. برای مثال دانشگاه خصوصی کوچ، تاریخ و بازه زمانی ارسال پرونده های دانشجویان بین المللی که قصد تحصیل در این دانشگاه را دارند از ۱۰ فوریه تا ۱۵ جولای سال میلادی اعلام کرده است. در حالیکه زمان ثبت نام دانشگاه بین روزهای ۲۶ تا ۲۹ آگوست و به صورت حضوری در پردیس اصلی این دانشگاه قید شده است.

    اطلاعیه

    به طور کلی، بهترین مرجع برای زمان ثبت نام دانشگاه های ترکیه، اطلاعات و مدارک مورد نیاز پذیرش، هزینه و… مراجعه به وب سایت دانشگاه مورد نظر است و همانطور که گفته شد یک تقویم تحصیلی کامل و جامع برای تمام دانشگاه هاز کشور ترکیه وجود ندارد.

     

    محدودیت سنی تحصیل و ثبت نام دانشگاه های ترکیه

    آمارها نشان می دهند داوطلبان جوان و کم سن و سال شانس بیشتری برای دریافت پذیرش‌ دانشگاه های این کشور داشته‌اند. به طوریکه برای دوره کارشناسی سن متقاضی می بایست کمتر از ۲۲ سال، در مقطع کارشناسی ارشد کمتر از ۲۹ سال و برای تحصیل در مقطع دکتری کمتر از ۳۳ سال باشد. البته در بعضی موارد خاص و داشتن رزومه تحصیلی عالی میتوان برای دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری به دانشگاه‌های کشور ترکیه اپلای کرد و سن فرد متقاضی را نادیده گرفت.

     

    اطلاعیه

    حداقل معدل برای پذیرش و ثبت نام در دانشگاه های ترکیه ۱۶ می باشد.

     

    ثبت نام دانشگاه های بدون کنکور ترکیه

    مراحل اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه های ترکیه

    در مرحله اول باید دانشگاه مورد نظر خود را مشخص کرده سپس فرم پذیرش دانشگاه را تکمیل نمایید و آن را ارسال کنید. در مرحله دوم شما نیاز به ارائه درخواست خود دارید. پس از آن فرم پذیرش دانشگاه را ارسال کرده و در مرحله بعد نیز مدارک تحصیلی مورد نیاز برای اپلای دانشگاه را بفرستید. یادآور میشویم چنانچه در هنگام اپلای کردن بخواهید از امکانات جانبی دانشگاه مثل کلاس های آموزشی، سرویس ایاب و ذهاب، خوابگاه و … استفاده کنید باید موارد دلخواه خود را در فرم پذیرش قید نمایید.

    نکته قابل توجه اینکه چون به طور همزمان امکان پذیرش از چند دانشگاه وجود دارد می توانید درخواست ثبت نام و پذیرش خود را برای چندین دانشگاهی که علاقه دارید در آن ها تحصیل کنید، ارسال نمایید تا در صورت پذیرش، نامه اپلای دانشگاه برایتان صادر شود.

     

    برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاه های ترکیه با شرط معدلکلیک کنید.

     

    نامه اپلای و پذیرش از دانشگاه های ترکیه 

    برای دانشجویان این امکان وجود دارد تا به طور شخصی با دپارتمان پذیرش دانشگاه مورد نظر خود ارتباط برقرار کنند و با توجه به شرایط اعلام شده، پیش از پایان یافتن شرایط دانشگاه مدارک و درخواست خود را ارسال نمایند.

    این افراد پس از ارسال درخواست خود به دانشگاه مورد نظر برای مقطع کارشناسی تا اواسط ماه آگوست و برای پذیرش کارشناسی ارشد و دکتری تا اواسط سپتامبر باید منتظر نامه پذیرش و موافقت از سوی دانشگاه باشند که در این نامه میزان پرداخت آنلاین شهریه و یا فرم درخواست ویزای تحصیلی برای متقاضیان غیر ایرانی ارسال می شود.

     

    اطلاعیه

    پیش از پایان یافتن زمان اپلای دانشگاه های ترکیه حتما باید ترجمه مدارک تحصیلی خود را به دانشگاه ارسال کنید.

     

    نحوه ثبت نام در دانشگاه های ترکیه

    شرایط و شهریه ثبت نام در هر یک از دانشگاه های کشور ترکیه متفاوت است که برای اطلاع یافتن از نحوه پذیرش، زمان برگزاری آزمون ورودی، ثبت نام در دانشگاه های ترکیه، شرایط و شهریه هر کدام از این دانشگاه ها میتوانید اسم دانشگاه مورد نظر خود را در گوگل جستجو نمایید و پس از ورود به سایت دانشگاه جستجو شده شرایط و نحوه ثبت نام آن را مطالعه کرده و اطلاعت مورد نیاز خود را بدست آورید. نکته قابل توجه اینکه اگر به زبان ترکی تسلط ندارید و صفحه دانشگاه مورد نظرتان یا صفحه ای که اطلاعات دانشگاه را دارد به زبان ترکی است می توانید افزونه گوگل ترجمه را نصب نموده و پس از باز کردن صفحه مورد نظر دانشگاه، زبان انگلیسی را انتخاب نمایید تا صفحه سایت به این زبان ترجمه شود و بتوانید مراحل ثبت نام یا اطلاعات لازم را از این طریق دریافت نمایید.

    به عنوان مثال دانشگاه آنکارا را مورد بررسی قرار می دهیم. برای مشاهده شرایط و نحوه ثبت نام در این دانشگاه ابتدا Social Sciences University of Ankara را در مرورگر خود جستجو می نماییم. پس از ورود به صفحه این دانشگاه از قسمت دانشجویان بین المللی یا international office وارد می شویم.

    سایت دانشگاه آنکارا

     

    در این قسمت از طریق application مشخص می کنیم که قصد تحصیل در کدام یک از مقاطع تحصیلی را داریم. مثلا برای ثبت نام در مقطع کارشناسی under graduate را انتخاب می کنیم تا وارد صفحه این مقطع در دانشگاه آنکارا شویم.

     

    سایت ثبت نام دانشگاه آنکارا

    همانطور که مشاهده می نمایید در این صفحه شرایط پذیرش دانشجو و مدارک مورد نیاز به همراه زمان شروع و پایان ثبت نام قابل مشاهده هستند.

     

    مدارک و شرایط پذیرش در دانشگاه آنکارا

     

    اطلاعیه

     اسناد شما باید به زبان های ترکی و انگلیسی ترجمه شده باشند و در صورتی که مدرک شما به زبانی جز زبان های انگلیسی و ترکی باشد باید اصل مدرک نیز علاوه بر ترجمه آن در سایت آپلود شود.

     

     

    برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد آموزش رایگان یوس ترکیه کلیک کنید.

     

    اما روش دیگری نیز برای این کار وجود دارد. برای مشاهده اسامی دانشگاه ها، نحوه پذیرش، شرایط لازم برای قبولی دانشجویان و زمان آغاز و پایان ثبت نام در دانشگاه های ترکیه می توان به سایت akademikadro.net مراجعه کرد. پس از ورود به این سایت بر سومین گزینه از سمت راست یعنی منو کشویی دانشجویان لیسانس ( lisans öğrenci) کلیک می کنیم.

    سایت ثبت نام دانشگاه های خصوصی ترکیه

     

    حال به صفحه ای وارد میشویم که در آن اسامی تمام دانشگاه های خصوصی این کشور و زمان شروع و پایان ثبت نام آن ها قابل مشاهده هستند و با کلیک بر روی اسم هر دانشگاه صفحه مربوط به آن باز شده و اطلاعات لازم برای ثبت نام در آن دانشگاه خصوصی نمایش داده میشود. به عنوان مثال یکی از دانشگاه های این صفحه (چهارمین دانشگاه) را انتخاب می کنیم.

    تاریخ آزمون دانشگاه های ترکیه در سایت ثبت نام

     

    در این صفحه اطلاعات مورد نظر برای ثبت نام در این دانشگاه نمایش داده میشود. همچنین اپلیکیشن ثبت نام در دانشگاه نیز قابل دانلود می باشد که برای دانلود آن باید بر لینک آبی رنگ کلیک کنید. ثبت نام خود را کامل نمایید و اطلاعات و مدارک خواسته شده خود را از طریق سایت دانشگاه آپلود کنید.

     

    اطلاعات ثبت نام دانشگاه ترکیه

     

     اطلاعیه

    در بعضی از دانشگاه ها موقع ثبت نام در سایت و یا دانلود اپلیکیشن ثبت نام باید مبلغی به عنوان پیش پرداخت واریز شود اما در برخی دیگر از دانشگاه ها ثبت نام رایگان بوده و در صورتی که فرد دانشجو مورد پذیرش دانشگاه واقع شود از او هزینه دریافت می گردد.

     

    خلاصه مطلب

    ثبت نام دانشگاه های ترکیه دو بار در سال انجام می شود و اولین شرط لازم و ضروری برای قبولی در دانشگاه های این کشور انتخاب دانشگاه و شرکت در آزمون ورودی آن است که باید فرد متقاضی حتما  حد نصاب نمره آزمون را کسب نماید. همچنین تاریخ برگزاری آزمون هر دانشگاه توسط همان دانشگاه تعیین می گردد.

    شرایط و شهریه ثبت نام در هر یک از دانشگاه های کشور ترکیه متفاوت است که برای اطلاع یافتن از نحوه پذیرش، زمان برگزاری آزمون ورودی، ثبت نام در دانشگاه های ترکیه، شرایط و شهریه هر کدام از این دانشگاه ها بهترین مرجع، وب سایت دانشگاه مورد نظر است. البته بسیاری از دانشگاه های کشور ترکیه دو ترم بهار و پاییز و بعضی از آن ها یک ترم اضافه در تابستان دارند و به طور کلی می توان گفت زمان فعالیت تحصیلی دانشگاه های ترکیه از ماه سپتامبر تا جون ادامه پیدا می کند.

    بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات اخذ پذیرش تحصیلی، زمان ثبت نام دانشگاه های ترکیه و پایان مهلت ارسال مدارک و پرونده تحصیلی، حتماً به وب سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید و اطلاعات به روز رسانی شده سال تحصیلی جاری را دریافت نمایید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره بیشتر میتوانید با مشاوران یوسلند در ارتباط باشید.

     

    برای دانلود فایل PDF مقاله کلیک کنید.

    5/5 - (1 امتیاز)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *