بورسیه و اپلای

7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور 2024

7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور

گاه در زندگی برخی از دانشجویان و یا دانش آموزان لحظه ای فرا می رسد که تصمیم به تحصیل در خارج از کشور گرفته و در صدد تحقیق برای مهاجرت تحصیلی بر می آیند. مهاجرت تحصیلی در صورتی که بدون آگاهی و شناخت درست از کشور مقصد، دانشگاه و مراحل مهاجرت صورت گیرد ممکن است نگرانی و استرس بسیاری را به همراه داشته باشد. از این رو در این مقاله به بررسی 7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور 2024 خواهیم پرداخت و شرایط لازم را بیان خواهیم کرد تا علاقمندان تحصیل در خارج از کشور بتوانند با خیال راحت اقدام نمایند. این گام ها فراز و نشیبی را که ممکن است در سر راه متقاضی قرار گیرد نشان داده و در این مسیر استرس آن ها را کاهش می دهد. همچنین متقاضیان گرامی می توانند در صورت نیاز از مشاوره کارشناسان خبره ما در مجموعه یوسلند نیز بهره مند شوند. فراموش نکنید که در پروسه مهاجرت هرگز نباید نا امید و دلسرد شوید، ما در تمامی مراحل همراه شما هستیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

7 گام برای مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور

هدف خود را از ادامه تحصیل مشخص کنید

پیش از اقدام کردن برای ادامه تحصیل در کشوری دیگر لازم است تا مشخص کنید که هدف شما از ادامه تحصیل چیست؟ آیا برای ترفیع جایگاه اجتماعی قصد ادامه تحصیل دارید؟ هدف از ادامه تحصیل شما مهاجرت است؟ برای به دست آوردن جایگاه شغلی بهتر قصد ادامه تحصیل دارید؟ آیا هدف شما از ادامه تحصیل اخذ ویزای دانشجویی و در نتیجه اقامت دائم کشور مقصد است؟ پاسخ گویی به این قبیل سوال ها پیش از اقدام برای مهاجرت تحصیلی ضروری است. اگر هدف شما از ادامه تحصیل صرفا اخذ اقامت دائم است، ممکن است بتوان از طریق ویزای کار و یا سایر روش های دیگر نیز بتوان اقامت دائم را کسب کرد و نیازی به ادامه تحصیل نباشد. با دانستن هدف خود از ادامه تحصیل می توان بهترین مقصد را انتخاب کرده و برنامه ای بلند مدت و کوتاه مدت برای آینده ترسیم کرد. مسلم است که این برنامه در طولانی مدت ممکن است دچار تغییراتی شود ولی استرس مسیر را تا حد زیادی کاهش می دهد. با داشتن برنامه کوتاه مدت می توان مشکلات احتمالی را دانسته و برای حل آن ها به دنبال راه حل بود. در این حالت اگر هدف شما از مهاجرت تنها ادامه تحصیل نیز باشد، با حداقل استرس و نگرانی می توان برای مراحل مهاجرت آماده شد.

گاه به علت طولانی شدن روند مهاجرت متقاضیان دلسرد شده و امید خود را از دست می دهند ولی فراموش نکنید که رسیدن به خواسته ها و رویاها ارزش صبر کردن دارد و بهتر است برای اخذ پذیرش تحصیلی هر کشوری و با هر شرایطی اقدام نکرد. با داشتن مشاوری مجرب می توان از پس این سختی ها بر آمد و بهترین کشور را با بهترین شرایط انتخاب کرده و پذیرش تحصیلی آن را دریافت کرد.

 

برای مشاهده بورسیه دانشگاه های ترکیه کلیک کنید.

 

منظور از ویزای تحصیلی چیست؟

منظور از ویزا، صدور اجازه ورود و اقامت برای مدتی معلوم از سوی کشور مقصد برای متقاضی است که انواع مختلفی دارد. با این تعریف منظور از ویزای دانشجویی، اجازه اقامتی است که به دانشجویی تعلق می گیرد که از یکی از دانشگاه های معتبر کشور مقصد پذیرش تحصیلی دریافت کرده و می تواند به راحتی تا پایان فارغ التحصیلی در آن کشور حضور داشته و مشغول به تحصیل گردد.

با توجه به شرایطی که متقاضیان دارند، می توانند یا تنها برای خود ویزا دریافت کنند و یا برای همسر و فرزندان کمتر از 18 سال خود نیز درخواست ویزا دهند که در طول تحصیل خانواده خود را نیز به همراه داشته باشند. درخواست ویزا نیز با توجه به اعتبار دانشگاه مورد نظر (که پذیرش تحصیلی دریافت کرده اید)، رزومه و شرایط مالی و … شما بررسی شده و در نهایت آفیسر درخواست قبولی و یا رد ویزا را صادر می کند. به همین علت نیز می باشد که دریافت پذیرش به معنی پایان پروسه مهاجرت نیست و هنوز مرحله ای سخت به نام دریافت ویزا باقی مانده است. در این حالت پیشنهاد می شود که برای اخذ ویزا حتما با مشاوری مجرب مشورت نمایید و پیش از ارسال مدارک حتما شرایط خود را توسط فردی کار بلد مورد بررسی قرار دهید تا بدون داشتن هیچ نگرانی برای اخذ ویزا اقدام نمایید. کارشناسان با تجربه ما در این مسیر همراه شما خواهند بود.

 

برای مشاهده بورسیه دندانپزشکی ترکیه کلیک کنید.

 

شرایط اخذ ویزای تحصیلی

 شرایط تحصیل در خارج از کشور

در این بخش از مقاله به بررسی کامل مدارکی خواهیم پرداخت که برای اخذ ویزای دانشجویی ضروری است. فراموش نکنید که در مدارک خود به هیچ عنوان ادعای کذب و یا دروغ نداشته باشید چرا که تمامی مدارک به دقیق ترین حالت ممکن بررسی شده و در این حالت احتمال رد درخواست ویزای شما بیشتر می شود. با توجه به اینکه کشورهای مختلف مدارک متفاوتی را برای صدور ویزا درخواست می کنند و پیش از ارسال مدارک باید نسبت به تکمیل بودن مدارک استعلام گرفت، ولی در حالت کلی مدارک لازم عبارتند از:

  • درخواست نوبت مصاحبه از سفارت کشور مقصد (تعیین وقت در اکثر سفارت ها معمولا به صورت آنلاین و از طریق رفتن به سایت سفارت مورد نظر صورت می‌گیرد و نیازی به مراجعه حضوری نیست.)
  • تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی یا دانشجویی
  • ارائه پذیرش تحصیلی از دانشگاه معتبر مورد نظر
  • تهیه مدارکی که نشان دهنده میزان تمکن مالی شماست (گردش حساب و …)
  • گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه (به همراه ترجمه انگلیسی و یا ترجمه به زبان کشور مقصد)
  • پاسپورت مدت اعتبار کافی
  • گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد (به همراه ترجمه انگلیسی و یا ترجمه به زبان کشور مقصد)
  • گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی (به همراه ترجمه انگلیسی و یا ترجمه به زبان کشور مقصد)
  • عکس
  • ارائه مدارکی که نشان می دهد دلایل کافی برای بازگشت به کشور خود دارید
  • ارائه مدارک هویتی مانند شناسنامه
  • پرداخت هزینه صدور ویزا

 

گام های ابتدایی قبل از اقدام برای دریافت پذیرش تحصیلی

قبل از اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی لازم است برخی گام های ابتدایی را طی کنید تا به هدف و برنامه ای مشخص برای اخذ پذیرش تحصیلی برسید. در این بخش از مقاله به بررسی این گام ها خواهیم پرداخت. فراموش نکنید که طی این گام ها ضروری می باشد و نمی توان از این مراحل به سادگی گذشت. با ما همراه باشید.

تعیین کشور مقصد:

در مراحل ابتدایی تحقیق برای مهاجرت می بایست کشور مقصد خود را مشخص نمایید. کشوری که برای ادامه تحصیل انتخاب می کنید باید از جنبه های مختلفی مورد بررسی قرار گیرد. روحیات و خصوصیات فردی شما باید شباهت نسبتا زیادی با روحیه مردم کشور مقصد داشته باشد تا بتوانید به راحتی مشغول به تحصیل گردید. همچنین در انتخاب خود به آب و هوای کشور مقصد نیز توجه کنید. اگر از منطقه ای گرم و خشک به منطقه ای بارانی و مرطوب مهاجرت کنید، به علت عدم آشنایی و سازگاری با محیط ممکن است مشکلات جدی روحی و روانی را تحمل کنید چرا که آب و هوای بارانی برای بیشتر مردم آزار دهنده است و منجر به افسردگی می شود. از آن جایی که در ابتدای مهاجرت شرایط به حد کافی سخت می باشد، عدم سازگاری با آب و هوا نیز می تواند شرایط را بدتر کند.

در انتخاب کشور مقصد به هزینه های تحصیل در کشور مورد نظر نیز توجه کنید، چرا که هزینه تحصیل در کشور های مختلف متفاوت است و در کشوری بسیار بالا و در کشوری دیگر بسیار کم است. به طور مثال تحصیل در کشور آلمان در مقطع کارشناسی ارشد برای تمامی مردم دنیا به زبان آلمانی رایگان می باشد (در برخی ایالت ها تحصیل به زبان انگلیسی رایگان بوده و یا هزینه بسیار کمتری نسبت به سایر کشورها دارد.)

هر چه کشورهایی که برای مهاجرت اقدام می کنید سیستم آموزشی مشابه به همی داشته باشند، تهیه مدارک لازم برای مهاجرت برای شما نیز راحت تر خواهد بود. همچنین فراموش نکنید که کشورهایی را انتخاب کنید که از سیستم آموزشی با کیفیتی برخوردار باشند و روابط سیاسی خوبی با ایران داشته باشند چرا که در اخذ ویزای شما تاثیر گذار خواهد بود.

آخرین معیاری که برای تعیین کشور مقصد باید مد نظر قرار دهید، نرخ بیکاری می باشد. پیش از اقدام به مهاجرت تصمیم خود را در مورد زمان پس از فارغ التحصیلی خود بگیرید. اگر قصد بازگشت به ایران را ندارید، بهتر است کشوری را انتخاب کنید که نرخ بیکاری پایین تری دارد و به سادگی می توان به دنبال کار گشته و مشغول به کار گشت.

 

انتخاب دانشگاه و رشته مورد علاقه:

پس از انتخاب کشور مقصد، نوبت تعیین دانشگاه و رشته تحصیلی می باشد. پیش از اقدام به مهاجرت تحصیلی باید مشخص کنید که در چه دانشگاهی و در چه رشته ای مشغول به تدریس خواهید شد. مشخص کنید که برای شما رشته تحصیلی مهمتر است یا دانشگاه، یعنی تحصیل در دانشگاهی خاص در یک رشته مرتبط مهم تر است یا تحصیل در یک رشته خاص در یک دانشگاه معمولی. مشخص شدن این نکته به شما کمک می کند تا سختی راه را درک کرده و برای افزایش شانس اخذ پذیرش تلاش بیشتری کنید. مثلا تحصیل در رشته حقوق در تمامی دانشگاه های فرانسه ممکن است ولی در دانشگاه سوربن دشوار است و باید تلاش بسیار کرد. انتخاب بین تحصیل در دانشگاهی معتبر در رشته های مختلف یا تحصیل در رشته ای خاص در هر دانشگاهی، مسئله مهمی است که دانشجویان باید به آن توجه کنند و تکلیف خود را با آن مشخص کنند.

تحقیق در مورد شرایط تحصیل در خارج از کشور را نیز جدی بگیرید. موارد مورد نیاز به تحقیق عبارتند از:

  •  به راهنمایی های موجود در وبسایت هر دانشگاه مراجعه کرده و در مورد رشته تحصیلی مورد علاقه خود مطالعه کنید.
  •  در سایت دانشگاه یا دانشکده تمامی شرایط لازم برای تحصیل در آن دانشگاه نوشته شده است که لازم است از قبل آن را مطالعه نمایید.
  •  با مطالعه بروشورهای بارگذاری شده در سایت دانشگاه و دانشکده، می توانید اطلاعات کامل تری در رابطه با رشته تحصیلی خود به دست آورید.
  • مطالعه اطلاعات تقویم آموزشی دانشگاه مقصد و برنامه تحصیلی انتخابی جهت اطلاع از زمان ثبت نام، شروع کلاس ها و سرفصل های آموزشی.
  • تماس با کارشناسان گروه های تحصیلی و درخواست راهنمایی تحصیلی در رابطه با رشته های تحصیلی مختلف.

 

برای مشاهده بهترین دانشگاه های پزشکی ترکیه کلیک کنید.

 

انتخاب استاد:

پس از انتخاب دانشگاه و پیش از آغاز 7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور، می بایست به انتخاب استاد بپردازید. تلاش کنید تا استادی را انتخاب کنید که زمینه کاری، علاقه و روحیات مشابهی داشته باشید چرا که نیاز است به مدت طولانی به تحقیق و پژوهش در کنار یکدیگر بپردازید. البته انتخاب استاد بیشتر در خصوص مقطع دکتری صدق می کند و در کمتر مواردی نیاز است تا برای مقطع کارشناسی ارشد همراه با استادی مشغول به کار و پژوهش گردید.

 

برای مشاهده شرایط کار هوشبری در ترکیه کلیک کنید.

 

7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور 2024

در این بخش از مقاله به بررسی مراحلی خواهیم پرداخت که برای اخذ پذیرش تحصیلی لازم و ضروری هستند و عدم طی این مراحل یا اشتباه طی کردن آن ها شما را از اخذ پذیرش تحصیلی محروم خواهد کرد. پس این بخش را به دقت مطالعه نمایید و در صورت داشتن سوال می توانید با کارشناسان و مشاوران مجرب ما در یوسلند تماس حاصل نمایید و یا برای ما کامنت بگذارید.

مراحل دریافت پذیرش تحصیلی در خارج از کشور

گام اول: تقویت و اخذ مدرک زبان انگلیسی معتبر

دانش زبان انگلیسی یکی از پایه ترین شرایط تحصیل در خارج از کشور است و هر کسی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارد به عنوان نخستین مرحله در  7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور، می بایست زبان انگلیسی خود را تقویت کند. فراموش نکنید که بدون داشتن سطح مناسبی از دانش زبان انگلیسی موفق به دریافت پذیرش نخواهید بود چرا که در کشور مقصد به زبان انگلیسی مشغول به تحصیل خواهید شد. (مگر در مواردی که فرد تمایل دارد تا به زبان کشور مقصدی غیر انگلیسی زبان مانند آلمان تحصیل کند که در این صورت مستلزم ارائه مدرک زبان آلمانی خواهد بود.)

در گام نخست از اخذ پذیرش تحصیلی در خارج از کشور متقاضی باید برای ارائه مدرک زبان معتبر در یکی از آزمون های بین المللی زبان انگلیسی مانند TOEFL یا IELTS شرکت کرده و حداقل ترین نمره لازم برای اخذ پذیرش را دریافت کند. انتخاب نوع آزمون زبان می بایست پس از انتخاب کشور مقصد صورت گیرد چرا که اولویت دانشگاه ها در کشور های مختلف متفاوت است.

برای قبولی در این آزمون ها می توانید در آزمون های شبیه ساز شرکت کنید و یا در دوره های خصوصی و عمومی TOEFL یا IELTS که تکنیک های پاسخ گویی به سوالات را آموزش می دهند شرکت کنید و مهارت لازم را کسب کنید. این آزمون ها نیز همانند سایر آزمون ها نیازمند برخورداری از برخی مهارت ها و تکنیک ها می باشند تا داوطلب بتواند نمره قبولی خوبی را کسب کند و هر چه بیشتر این مهارت ها را تقویت کنیم، شانس قبولی بالاتری نیز خواهیم داشت.

در برخی مواقع ممکن است علاوه بر آزمون زبان های بین المللی TOEFL یا IELTS، مدارک دیگری مانند جی آر ای (GRE) و یا جی مت (GMAT) و یا… نیز لازم باشد که برای دریافت آن ها باید برنامه ریزی خیلی خوبی داشته باشید تا به موقع آن مدارک را با نمره خوب دریافت کرده و ارائه دهید.

شرکت در کلاس های مکالمه آزاد را جدی بگیرید چرا که علاوه بر ارائه مدرک زبان، بیشتر دانشگاه ها و اساتید تمایل دارند تا به صورت آنلاین به مصاحبه با دانشجو بپردازند و دانش زبانی وی را بسنجند، حتی اگر نمره زبان بسیار خوبی را ارائه داده باشید. پس سعی کنید به سطح تسلط بالایی در مکالمه و مکاتبه به زبان انگلیسی برسید.

 

گام دوم: توصیه نامه 

همزمان با مکاتبه با اساتید مختلف برای دریافت فاند، باید با برخی از اساتیدی که در محل تحصیل کنونی شما مشغول به تدریس می باشند و سابقه علمی خوبی دارند، نیز مکاتبه کنید تا نامه ای تحت عنوان توصیه نامه برای شما بنویسند و برای دانشگاه و اساتید دانشگاه مقصد ارسال کند. داشتن توصیه نامه قوی سبب می شود تا ذهنییت دانشگاه و اساتید نسبت به شما مثبت شود و ریسک پذیرش شما را بشتر کند. توصیه نامه معمولا برای دانشجویان ارشد و دکترا می باشد و همراه با سایر مدارک به دانشگاه مقصد ارسال شود.

 

گام سوم: تهیه رزومه

نوشتن یک رزومه خوب و تاثیر گذار، یکی از مهم ترین گام هایی است که در روند پذیرش تحصیلی و دریافت بورسیه برای ادامه تحصیل در خارج از کشور می تواند موثر باشد. از جمله کارهایی که شما می‌ توانید برای نوشتن یک رزومه خوب انجام دهید این است که از نمونه های رزومه های افرادی که موفق به دریافت پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌ های معتبر شده اند، ایده بگیرید و تلاش کنید تا رزومه خود را مانند آن قوی کرده و مانند آن ها بنویسید.

تهیه رزومه که شامل مواردی از جمله سوابق تحصیلی، شغلی، تجربیات علمی و شغلی، تحقیقات علمی، پروژه ها، مقاله یا ثبت اختراع، نمره ی زبان… می باشد و نیازمند دقت و توجه بسیار است. توجه کنید که در رزومه خود اغراق نکنید و ادعای کذب نداشته باشید. قالب خاص رزومه را رعایت کنید و بیش از حد طولانی ننویسید.

شرکت در کنفرانس های بین المللی و فعالیت در خیریه ها، از جمله کار هایی است که کمک زیادی به پربار بودن رزومه شما می‌کند. علاوه بر آن تلاش کنید که در همایش ها و کارگاه های مختلف شرکت کنید چرا که شرکت در این همایش ها هم تجربه شما را بالا خواهد برد و هم دید شما را نسبت به موضوع های کاری مختلف باز خواهد کرد و هم باعث خواهد شد تا رزومه شما پر بار تر شده و خواننده آن را متاثر کند.

ارائه پروپوزال تحقیقاتی برای دانشجویان دکترا

ارائه پروپوزال تحقیقاتی واجب و ضروری نبوده ولی بسیار تاثیر گذار است و بهتر است که ریسک نکرده و حتما پروپوزال تحقیقاتی مناسبی را برای اخذ پذیرش در مقطع دکتری بنویسید. داشتن پروپوزال تحقیقاتی سبب می شود تا شانس افراد برای گرفتن پذیرش و بورسیه تحصیلی بیشتر شود چرا که دانشگاه مقصد و اساتید آینده وی متوجه خواهند شد که موضوع مورد علاقه وی چه می باشد و در صورت وجود تشابه در علایق وی با اساتید، مشتاق به همکاری گشته و راحت تر با پذیرش وی موافقت می کنند.

 

گام چهارم: تهیه SOP ( Statement of Purpose)

علاوه بر توصیه نامه که از سوی اساتید فعلی شما برای استاد و دانشگاه آینده شما نوشته می شود و رضایت وی را از شما اعلام می کند (دلیل رضایت را نیز می بایست مطرح کنند)، متقاضیان تحصیل در خارج از کشور نیازمند انگیزه نامه نیز خواهند بود.

انگیز نامه که نهایتا در دو صفحه و 1500 کلمه نوشته می شود به مواردی اشاره می کند که در ادامه بیان خواهد شد:

  • چرا این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کرده اید؟
  • چرا قصد ادامه تحصیل دارید؟
  • به چه رشته و گرایشی علاقه دارید؟
  • چه تجربه های علمی و فنی دارید؟
  • آیا ایده و یا برنامه خاصی برای ادامه تحصیل در آن دانشگاه دارید؟
  • چرا این رشته را انتخاب کرده اید؟
  • چرا این کشور را انتخاب کرده اید؟
  • زمینه های تحقیقاتی مورد علاقه  شما  چیست؟ (Research interest)
  • چه افتخاراتی را تا کنون کسب کرده اید؟
  • دلیل بیاورید که به چه دلیل می توانید در آینده دانشجوی خوب و تاثیر گذاری باشید؟
  • و …

این نامه بسیار تاثیر گذار است چرا که به خواننده آن نشان می دهد که شما واقعا به این رشته و دانشگاه علاقمند هستید و می توانید خلاق و نوآور باشید. پس از اتمام نوشتن این نامه نیز می بایست به دانشگاه مقصد آن را ارسال نمایید.

 

گام پنجم: گرفتن ریز نمرات (Transcript)

در گام پنجم از 7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور به مبحث ریز نمرات خواهیم پرداخت. اگر قصد تحصیل در مقطع کارشناسی را دارید باید ریز نمرات سه سال گذشته خود را ارائه دهید و اگر قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارید، علاوه بر ریز نمرات دوره دبیرستان می بایست ریز نمرات دوره کارشناسی را نیز ارائه دهید. برای مقطع دکتری نیز ارائه ریز نمرات دوره کارشناسی ارشد ضروری است. پس از دریافت ریز نمرات از دانشگاه محل تحصیل می بایست آن را ترجمه کرده و به همراه سایر مدارک برای دانشگاه اقدام نمایید.

 

گام ششم: پر کردن فرم Application در وبسایت دانشگاه ها

اکنون که به گام ششم رسیده اید، یعنی بیشتر مسیر را طی کرده و مدارک لازم برای ثبت درخواست پذیرش را فراهم کرده اید. در این گام می بایست به سایت دانشگاهی که انتخاب کرده اید مراجعه کرده و فرم های اپلای را که معمولا به صورت اینترنتی می باشند پر و ارسال نمایید. فراموش نکنید که برای اینکه فرم ارسالی شما مورد بررسی قرار گیرد می بایست هزینه آن را که اپلیکیشن فی نامیده می شود بپردازید. این مبلغ حدودا بین 75-130 دلار می باشد که برای پرداخت پول باید کارت اعتباری Visa Card یا Master Card داشته باشید. 

پر کردن فرم Application در وبسایت دانشگاه ها

در صورتی که فرم ثبت درخواست پذیرش آنلاین نباشد باید فرم را پرینت بگیرید و یا از خود دانشگاه بخواهید که فرم ها را برای شما پست نماید و پس از آن که به دقت تکمیل کردید برای دانشگاه ارسال نمایید. سوالات موجود در این فرم عبارت است از: مشخصات فردی متقاضی، نمره زبان، زمینه های مورد علاقه، نام استاد (در صورتی که استادی را انتخاب کرده اید)، نام اساتیدی که برای شما توصیه نامه می نویسند، معدل، سوابق تحصیلی، رزومه، SOP یا انگیزه نامه و … می باشد.

زمان درخواست پذیرش تحصیلی برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در اکثر کشور ها و دانشگاه ها بین ماه های دسامبر و ژانویه می باشد. معمولا  اکثر دانشگاه ها در یکسال، در دو نوبت پاییز و بهار اقدام به صدور پذیرش تحصیلی می کنند.

برای اخذ پذیرش مقطع دکترا هم می توانید از دو طریق اقدام کنید: مکاتبه با اساتید، و یا اپلای برای پوزیشن هایی که دانشگاه ها باز می کنند. برخی دانشگاه ها در این مرحله از دانشجو مبلغی با عنوان اپلیکیشن فی دریافت می کنند که غیر قابل بازگشت می باشد حتی در صورت ریجکت شدن شما (یعنی اگر درخواست شما مورد تایید قرار نگیرد پول پرداختی به حساب شما بر نخواهد گشت.)

در هنگام پر کردن فرم ها، در نوشتن آدرس ایمیل خودتان دقت کافی داشته باشید چرا که یکی از اصلی ترین راه های ارتباطی دانشگاه با شما می باشد.

 

نکته مهم:

توجه داشته باشید که فرم اپلیکیشن حتما می بایست قبل از Deadline تکمیل و ارسال شده باشد.

 

گام هفتم: ارسال مدارک

اکنون به پایان 7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور رسیده ایم. در این مرحله در صورتی که با پذیرش شما موافقت گردد، مستلزم ارسال مدارک خواهید بود تا در صورت صحت و تکمیل بودن مدارک پذیرش شما نهایی گردد. این مدارک عبارتند از:ریز نمرات، مدرک آخرین مقطع تحصیلی، توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی، رزومه تحصیلی، انگیزه نامه و … . 

فراموش نکنید که مدارک شما حتما باید ترجمه رسمی شده باشد.

اگر مدارکی که ارسال کرده اید صحیح باشد، مورد قبول قرار خواهید گرفت و از سوی دانشگاه نامه پذیرش تحصیلی برای شما ارسال می گردد که از این پس می توانید برای دریافت ویزای خود اقدام کنید. این مرحله از مهم ترین مراحل تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور است.

مدارکی که در ادامه ارائه شده است معمولا در مورد هر رشته و دانشگاهی یکسان و مورد تقاضا است: 

  • مدرک بین المللی زبان انگلیسی (مدرک آیلتس یا تافل)
  • ترجمه رسمی مدرک دیپلم به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد (برای پذیرش در مقطع کارشناسی)
  • مدارک تحصیلی (دانشنامه)
  • ترجمه رسمی مدرک کارشناسی به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد (برای پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری)
  • ترجمه رسمی مدرک کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد (برای پذیرش در مقطع دکتری)
  • رزومه تحصیلی متقاضی
  • مقالات علمی مانند ISI و یا کتاب (برای کسب امتیاز بیشتر)
  • ترجمه رسمی ریز نمرات به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد
  • توصیه‌ نامه از اساتید معتبر دانشگاهی (به زبان انگلیسی)
  • انگیزه نامه (به زبان انگلیسی)

 

برای مشاهده داروسازی بدون کنکور ترکیه کلیک کنید.

 

نکات مهم پس از دریافت پذیرش تحصیلی:

  • برای ارائه مدارک در بیشتر دانشگاه ها تنها می بایست فایل پی دی اف مدارک را در سامانه مربوط به هر دانشگاه آپلود نمایید و سپس پرینت آن را نیز به  آدرس ادمیشن دانشگاه ارسال کنید.
  • پیش از ارسال مدارک از طریق سفارت آن کشور در ایران استعلام بگیرید که آیا لازم است صحت و درستی مدارک پیش از ارسال در سفارت آن کشور تایید شود یا خیر؟ چرا که برخی از دانشگاه ها نیازمند تایید صحت مدارک از سوی سفارت می باشند.
  • پیش از ارسال از تکمیل بودن مدارک اطمینان حاصل نمایید.
  • در ارسال مدارک حساسیت داشته باشید و از پست های مطمئن (با قابلیت رهگیری) استفاده کنید.
  • اگر مدارکی را تا روز موعود نتوانستید تهیه کنید به بخش ادمیشن دانشگاه ایمیل بزنید و درخواست مدت زمان بیشتر نمایید. (در اکثر مواقع با درخواست شما موافقت می گردد)
  • ارسال مدارک را موکول به روز آخر نکنید چرا که تاخیر در تحویل بسته پستی بسیار مرسوم است.
  • به تاریخ های ارائه شده در تقویم آموزشی توجه بسیار داشته باشید، پس از پایان مدت ثبت نام نمی توانید درخواست خود را ثبت کنید یا اگر در زمان تعیین شده، نتوانید مدارک را تحویل دانشگاه دهید، فرصت مجددی نخواهید داشت.
  • یاد گیری مقاله نویسی را جدی بگیرید.

 

برای مشاهده ارزان ترین دانشگاه های خصوصی ترکیه کلیک کنید.

 

مراحل بعد از دریافت پذیرش تحصیلی

پس از دریافت نامه پذیرش تحصیلی و سپری کردن 7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور، تنها مراحلی باقی می ماند تا پیش از مهاجرت انجام دهید که سخت ترین مرحله آن نیز اخذ ویزای دانشجویی می باشد که در صورت درست و تکمیل بودن مدارک، نگرانی از این بابت وجود نخواهد داشت. در صورت تمایل می توانید با مشاوران و کارشناسان مجرب یوسلند در ارتباط باشید و از راهنمایی های افراد خبره برخوردار شوید.

اخذ ویزای تحصیلی

این مراحل عبارتند از:

  •  دریافت وقت سفارت کشور مقصد (معمولا دریافت وقت سفارت به صورت آنلاین و از طریق سامانه سفارت آن کشور امکان پذیر است)
  •  رزرو بلیط  هواپیما و آماده سازی مدارک مورد نیاز برای سفارت
  •  مراجعه به سفارت و مصاحبه برای اخذ ویزای تحصیلی
  • اخذ ویزای تحصیلی
  • قیمت ارز را مدام بررسی کنید. (کوچکترین تغییر در نرخ ارز می تواند تاثیر بسیاری در هزینه های زندگی شما داشته باشد)
  • تمام چکاپ های پزشکی و واکسناسیون های لازم را انجام بدهید. (اگر مدارک نیاز به ترجمه داشتند، یک نسخه به زبان انگلیسی نیز تهیه کنید.)
  • در مورد مسائل مالی، مدیریت هزینه ها و افتتاح حساب بانکی در کشور مقصد تحقیق کرده و برنامه ریزی کنید.
  • محل اقامت خود را تعیین کنید.
  • و در نهایت، سفر به کشور مقصد …

 

خلاصه مقاله

اقدام برای مهاجرت تحصیلی در صورتی که بدون شناخت و آگاهی صورت گیرد می تواند سبب سردرگمی و آشفتگی متقاضی گردد و در نهایت همراه با دلسردی به پایان برسد. از این رو در این مقاله به بررسی 7 گام تا پذیرش تحصیلی در خارج از کشور 2024 پرداختیم تا راهنمای تمام متقاضیانی باشیم که علاقمند به مهاجرت تحصیلی هستند. فراموش نکنید که پیش از اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی می بایست شرایطی را مهیا کنید و تحقیقات مفصلی در رابطه با کشور، دانشگاه، رشته مورد علاقه و … انجام دهید که در این مقاله به صورت کامل به بررسی این نکات پرداختیم. برای داشتن مهاجرتی مطمئن دانستن این نکات و گام ها ضروری است و ضروری است که در رابطه با شرایط تحصیل در خارج از کشور تحقیق نمایید تا با دید باز تری به مسائل نگاه کنید. پس از مطالعه این مقاله چنانچه با اشکال و یا سوالی مواجه شدید می توانید با کارشناسان و مشاوران مجرب ما در یوسلند تماس حاصل نمایید و یا برای ما کامنت بگذارید. کامنت شما در کوتاه ترین زمان ممکن از سوی کارشناسان ما پاسخ داده خواهد شد.

 

برای دانلود پی دی اف کامل مقاله کلیک کنید.

2/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *