برخی از دانشجویان برای ادامه تحصیل خود تصمیم می گیرند که به کشورهای خارجی همچون کشور ترکیه، مهاجرت نمایند. آن ها برای ورود به هر یک از دانشگاه های این کشور ابتدا باید در آزمون یوس شرکت نمایند. سپس، پس از کسب نمره قبولی در این آزمون، در یکی از دانشگاه های ترکیه درس بخوانند. افراد می توانند در تمامی رشته های تحصیلی اعم از: پزشکی، دندانپزشکی و … درس بخوانند. لازم به ذکر است تا بدانید که حداقل نمره قبولی آزمون یوس در رشته های پزشکی و دندانپزشکی، 90 می باشد.
اگر شما هم جز دانشجویانی هستید که می خواهید حداقل نمره قبولی آزمون یوس در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی را کسب نمایید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید. ما در ادامه این مقاله هر آن چه که باید در رابطه با حداقل نمره قبولی در این رشته، دانشگاه های مختلف و … را به طور مفصل و کامل بیان خواهیم کرد.
اطلاعیه:
در صورتی که جزء اتباع ترکیه هستید ولی دوره دبیرستان خود را در بیرون از کشور ترکیه گذرانده اید، می توانید در آزمون YOS شرکت داشته باشید.
آزمون یوس چیست؟
همان طور که در ابتدای مقاله بیان شد، آزمون یوس یکی از آزمون هایی است که افراد برای تحصیل در کشور ترکیه باید در آن نمره قبولی را کسب نمایند. این آزمون دارای 80 سوال است که برخی از دانشگاه ها تعداد این سوالات را کاهش و یا افزایش می دهند. این آزمون دارای سه بخش اصلی است که شامل: ریاضیات، هوش و هندسه می باشند. این یک آزمون بین المللی است که به جز کشور ترکیه در سایر کشورها از جمله ایران نیز برگزار می شود.
جهت اطلاع از زمان و محل برگزاری کنکور یوس در ایران، بر روی لینک کلیک کنید.
لازم به ذکر است تا بدانید که کنکور یوس اولین بار در سال 1918 توسط مرکز انتخاب و استقرار دانشجو برگزار شد. دانشگاه های ترکیه در سراسر جهان این آزمون را در تاریخ های مختلف و مشخصی برگزار می کند. این آزمون در رشته های مختلفی برگزار می گردد که برخی از آن ها شامل موارد زیر می باشند:
- پزشکی
- داروسازی
- مهندسی
- حقوق
- دندانپزشکی
- هنرهای زیبا
- علوم انسانی
- پیراپزشکی
علاوه بر رشته های ذکر شده، رشته های دیگری نیز وجود دارند که می توانید برای اطلاع از آن ها با همکاران ما در یوسلند در ارتباط باشید.
شرایط شرکت در آزمون یوس
افرادی که بخواهند در رشته دندانپزشکی، پزشکی و پیراپزشکی آزمون یوس شرکت کنند، باید شرایطی را دارا باشند. در واقع، عدم وجود این شرایط سبب می شوند تا افراد نتوانند در این آزمون شرکت کنند. اما، بر خلاف تصورات عمومم افراد، این شرایط بسیار سخت و پیچیده نیستند. بلکه، نسبت به سایر آزمون ها، شرایط شرکت در آزمون یوس، راحت تر می باشد. برخی از مهم ترین شرایط شرکت در رشته آزمون یوس در رشته های مختلف، به شرح زیر می باشند:
شرایط شرکت در دندانپزشکی آزمون یوس
- داشتن شرایط سنی مناسب
- تسلط با زبان های ترکی و انگلیسی
- ارائه مدارک زبان
- بالا بودن نمرات تحصیلی در 3 سال آخر دبیرستان
- کسب نمره قبولی در آزمون YOS
- دریافت حداقل نمره قبولی در آزمون SAT
شرایط شرکت در پزشکی آزمون یوس
- داشتن تابعیت کشوری ( هر کشوری به جز کشور ترکیه )
- تمام کردن دوره دبیرستان و ارائه مدرک پایان تحصیلات دوره دبیرستان
- پرداخت هزینه آزمون ورودی
- دریافت نمره قبولی در آزمون یوس
لازم به ذکر است تا بدانید که شرایط شرکت در رشته پیراپزشکی کنکور یوس نیز همانند شرایط شرکت در رشته پزشکی می باشد.
دانشگاه های دندانپزشکی، پزشکی و پیراپزشکی ترکیه
کشور ترکیه، یکی از کشورهایی است که از نظر سطح علمی و آموزشی رنکینگ بالایی دارد. لازم به ذکر است تا بدانید که 22 دانشگاه کشور ترکیه جز 50 دانشگاه برتر جهان معرفی شده اند. اما، تمامی این دانشگاه ها رشته دندانپزشکی، پزشکی و پیراپزشکی را تدریس نمی کنند. در واقع، تعدادی از این دانشگاه ها رشته های ذکر شده را تدریس می کنند که این دانشگاه ها مورد تایید وزارت علوم و بهداشت ایران هستند. برخی از مهم ترین و معروف ترین این دانشگاه ها، شامل موارد زیر می باشند:
دانشگاه های برتر ترکیه در رشته دندانپزشکی
- دانشگاه 19 ماییس
- دانشگاه اگه در ازمیر
- دانشگاه آتاتورک در ارزروم
- دانشگاه باشکنت در آنکارا
- دانشگاه کوچ در استانبول
- دانشگاه 9 ایلول
- دانشگاه آجی بادم در استانبول
- دانشگاه باهچه شهیر در استانبول
- دانشگاه کاتیب چلبی در ازمیر
- دانشگاه مارمارا
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه یدی تپه در استانبول
دانشگاه های برتر ترکیه در رشته پزشکی
- دانشگاه آک دنیز
- دانشگاه قاضی عثمان پاشا
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه مارمارا
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه یوکسک ایحتیساس
- دانشگاه پزشکی باغچه شهر
- دانشگاه پزشکی آتاتورک
- دانشگاه پزشکی بیلکنت
- دانشگاه پزشکی فنی خاورمیانه
دانشگاه های برتر ترکیه در رشته پیراپزشکی
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه اژه
- دانشگاه غازی
- دانشگاه هالیچ
- دانشگاه نیسانتاسی
- دانشگاه آنکارا
نمره قبولی آزمون یوس چقدر است؟
داوطلبان واجد شرایط، می توانند در آزمون یوس ثبت نام کرده و در رشته های مختلفی همچون: پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی و … شرکت نمایند. همان طور که بیان شد، حداقل نمره قبولی آزمون یوس طبق هر دانشگاه و رشته ای، متفاوت می باشد. داوطلبان ایرانی پس از کسب حداقل نمره قبولی در این آزمون می توانند در یکی از دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت ایران، درس بخوانند.
نمره قبولی آزمون یوس در رشته دندانپزشکی یوس
نمره قولی در آزمون یوس برای رشته دندانپزشکی، حداقل 90 می باشد. مدت زمان تحصیل این افراد در رشته دندانپزشکی، 5 سال می باشد. لازم به ذکر است تا بدانید که 2 سال اول تحصیل در این رشته به صورت تئوری و 3 سال دوم آن به صورت آموزش های عملی می باشد.
علاوه بر کسب نمره 90 در آزمون یوس، متقاضیان تحصیل در رشته دندانپزشکی، باید در دو آزمون دیگر اعم از: آزمون YOS و آزمون SAT نمره قبولی را کسب نمایند. معمولا، اغلب دانشگاه های ترکیه، دروس این رشته را به زبان انگلیسی تدریس می کنند. برخی از افراد در سال های گذشته با نمرات عالی در آزمون یوس پذیرفته شده و درس می خوانند. تعدادی از نمرات این افراد، به شرح زیر می باشند:
- رشته دندانپزشکی در دانشگاه آتاتورک با نمره ۹۶٫۲۵
- رشته دندانپزشکی دانشگاه آنکارا با نمره ۹۷
- رشته دندانپزشکی در دانشگاه استانبول با نمره ۱۰۰
- رشته پزشکی، دانشگاه آتاتورک با نمره ۹۷٫۵
نمره قبولی آزمون یوس در رشته پزشکی
نمره قبولی آزمون یوس در رشته پزشکی، همانند رشته دندانپزشکی حداقل 90 می باشد. البته، برخی از دانشگاه ها فقط نمره 100 را قبول می کنند. داوطلبانی که می خواهند در رشته پزشکی در کشور ترکیه درس بخوانند، باید 6 سال در این کشور تحصیل نمایند. متقاضیان رشته پزشکی، پس از قبول شدن در کنکور یوس حتما باید دو سال اول تحصیلشان را دروس علوم پایه مطالعه نمایند.
این افراد باید در سال های بعدی تحصیل یعنی در 4 سال باقی مانده،در دوره های 1 ساله کارآموزی بالینی شرکت نمایند. سپس، این دانشجویان باید در سال آخر تحصیل شان در بیمارستان دوره کارآموزی خود را بگذرانند.
نمره قبولی پیراپزشکی یوس
پیراپزشکی خود دارای رشته های مختلفی همچون: فیزیوتراپی، پرستاری، مامایی، هوش بری و …. می باشد. بنابراین، افراد باید طبق رشته ای که می خواهند در آن درس بخوانند، تلاش کنند. به عبارت دیگر می توان گفت که نمره قبولی در هر یک از رشته های پیراپزشکی با دیگری متفاوت است. همچنین، مدت زمان تحصیل در رشته های پیراپزشکی نیز با یکدیگر متفاوت می باشند.
به طور مثال: مدت زمان تحصیل در رشته پرستاری در کشور ترکیه، 4 سال می باشد. در حالی که مدت زمان تحصیل در رشته های دیگر کاملا متفاوت می باشند. داوطلبان شرکت در هر یک از رشته های پیراپزشکی، برای اطلاع از نمره قبولی و مدت زمان تحصیل در هر یک از رشته های مد نظر خود می توانند با مشاوران ما در یوسلند ارتباط برقرار کنند.
مزایای تحصیل در ترکیه
تحصیل در کشور ترکیه دارای مزیت های بسیاری می باشد که به دلیل همین مزیت ها، دانشجویان از نقاط مختلف دنیا الخصوص ایران، علاقه دارند تا در این کشور درس بخوانند. برخی از مهم ترین مزایای تحصیل در این کشور، شامل موارد زیر می باشند:
- معتبر بودن مدارک تحصیلی اخذ شده در دانشگاه های این کشور
- عدم نیاز به دریافت ویزا ( برای دانشجویان ایرانی )
- بالا بودن سطح علمی دانشگاه های ترکیه
- کیفیت آموزشی بالا دانشگاه های این کشور
- داشتن آب و هوایی عالی و مناسب
- پایین بودن هزینه های زندگی در کشور ترکیه
- مقرون به صرفه بودن هزینه های تحصیل در کشور ترکیه
- ارائه کارت طبابت بین المللی به فارغ التحصیلان پزشکی در ترکیه
علاوه بر موارد ذکر شده، تحصیل در ترکیه دارای مزیت های دیگری نیز می باشد که می توانید از طریق مطالعه مقاله زیر با تمامی آن ها به طور مفصل آشنا شوید.
برای مطالعه مقاله مزایای تحصیل در ترکیه، بر روی لینک کلیک کنید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه در رشته های مختلف
دانشجویان برای اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه در این رشته، باید حتما مدارکی را به همراه داشته باشند. عدم وجود هر یک از این مدارک، به منزله عدم دریافت پذیرش در این دانشگاه ها می باشد. لذا، افراد باید تمامی مدارک مورد نیاز را با خود به همراه داشته باشند. برخی از مهم ترنی و اصلی ترین این مدارک، شامل موارد زیر می باشند:
- ارائه مدرک تحصیلی قبلی یعنی دیپلم 12 ساله ایران و دوره یکساله پیش دانشگاهی در ترکیه و ترجمه رسمی آن
- پرداخت هزینه بررسی مدارک
- تکمیل فرم پذیرش
- رزومه به روز شده
- توصیه نامه از اساتید و سایر مدارک
- ارائه ترجمه رسمی ریز نمرات
- ارائه پروپوزال یا انگیزه نامه
- نمره قبولی آزمون YOS یا SAT
- ارائه مدرک زبان برای کسانی که دوره پیش دانشگاهی را در ترکیه گذرانده اند، اجباری نیست.
اطلاعیه:
دوره دندانپزشکی در ترکیه همانند بسیاری از کشورهای دیگر ۵ سال به طول می انجامد.دوره دندانپزشکی در ترکیه به دو دوره ۲ ساله و ۳ ساله تقسیم می شود که در دوره ۲ ساله مطالب به صورت تئوری یا تئوری- عملی آموزش داده می شود. در دوره ۳ ساله دانشجویان وارد محیط بیمارستان می شوند و به صورت عملی در محیط واقعی آموزش ها و مهارت های لازم را فرا می گیرند.
خلاصه مطلب
ما در این مقاله سعی داشتیم تا شما عزیزان را به طور کامل و مفصل با حداقل نمره قبولی در آزمون یوس آشنا کنیم. لازم به ذکر است تا بدانید که آزمون یوس در تمامی رشته ها از 100 نمره می باشد. اگر در این زمینه سوالی و ابهامی دارید و یا به کمکی احتیاج دارید، با مشاوران ما در یوسلند ارتباط برقرار کنید. برای برقراری ارتباط می توانید برای ما کامنت بگذارید. همکاران ما در کمترین زمان ممکن به شما عزیزان پاسخ خواهند داد.
جهت دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید.